چندی پیش داشتم با دوستی صحبت می کردم بحث اوضاع مملکت و اینها شد و من براش چند تا مثل آوردم که اگر اتفاق بیافته شاید بشه به این ممکلت و این مردم امیدی داشت.
یکی از موارد این بود که هروقت دیدی تو سایت بالاترین از یک خبر و یا موضوع تنها یک لینک داغ شده بود و همه به همان رای داده بودن شاید بشه امیدی داشت ولی الان از یک موضوع یا خبر حداقل پنجاه تا لینک می شه و تقریبا بیشترش داغ میشه اما با رای های نچندان بالا.
تازگی هم که حدنصاب لینکها بالا رفته همه صداشون درآمده درصورتی که حداکثر حد نصاب یک لینک کمتر از 5% از کاربران آنلاین در ساعات خلوت این سایت است
حالا می خوام از دید دیگری به این سایت و کاربرانش که اغلب داعیه جلوداری در حرکتهای اجتماعی و دموکراسی را دارند, بنگریم
فکر می کنید که چرا کاربران راضی نیستن که سایت رو چک کنند که آیا از آن خبر و یا موضوع پیش از این لینکی ارسال شده و پس از آن به لینک گذاشتن اقدام کنند تا لینک تکراری نباشه؟
چرا با این که به یک لینک از یک موضوع رای داده اند باز هم به لینکهای مشابه رای می دهند؟
چرا با اینکه می دونن که لینک تکراریه اما با ترفندی سعی می کنن اونرا دوباره ارسال کنند؟ و خیلی مواردی از این دست
البته این موارد در وب 2 های مشابه مانند دیگ هم بندرت دیده میشه اما اینقدر همه گیر نیست
باید بگم به نظر من تمام اینها ریشه در روحیه کاسبکارانه ایرانی ها( یا بهتره بگم خاورمیانه- اسلامی) داره
برای همین است که بیشتر از هرجای دیگه دنیا تو این مملکت مغازه های مشابه رو کنار هم می بینی که بهش می گن راسته فلان فروشی و اینها.همه هم آماده هستن بطور هماهنگ کلاه شما را بردارند.
کاربرها بیشتر از نفس سایت و اشتراک گذاری لینک ,روحیه کاسبکاری و منیتشون را ارضا می کنن و بدین خاطر برای اینکه مطمئن بشوند که در آینده لینکهاشون رای می گیره مجبورند صرفنظر از تکراری و یا بی مزه بودن به لینکهای یک عده که باهاشون ارتباط برقرار کرده اند رای بدهند
حالا محفل بازی و هیئتی و نوچه گری و دسته جمع کردن و عربده کشی و نسق گیری اینها سرجای خود که کسانی که تو بازار رفت و آمد کرده اند با تمام اینها آشنا هستند
خلاصه سخن اینکه کاربرانی که شاید بشه گفت از قشر تحصیل کرده و مدعی هستن نمی تونن خودشون را با یک چند تا قاعده بازی توی یک وبسایت تطبیق بدهند تا اون وبسایت کمتر با هرج و مرج و سواستفاده مواجه بشه چطوری حاضرن تو زندگی روزمره تن به قواعد و قانونهای دموکراسی بدهند؟ نه رفقا این روحیه کاسبکارانه و چرتکه-بدستی نمی ذاره شما جلو برید.
نازه این قشر تحصیل کرده میزنن همه چی رو داغون میکنن! من فکر کنم تا زمانی که آدم بشیم، بهتر درمان برامون یه دیکتاتوره فهیمه!(حالا نگید مگه دیکتاتور فهیم هم میشه!اگه بخواد میشه!)
پاسخحذفامروز داشتم زیر یه لینک نظرهای دو گروه مخالف و موافق یه نرم افزار رو می خوندم( حدود 100 تا کامنت که هر کدوم یه صفحه بود!)-یکی این جمله رو نوشته بود که تا حالا ندیده بودم، خیلی جالب بود به نظر من، نمی دونم چرا پست تو من رو یاد اون انداخت:
پاسخحذف“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
ارادت
رفیق اینکه تحصیل کرده ها می زنن همه چیز را داغون می کنن مال اینه که اونی که می دونه هیچی نمی فهمه خیلی بهتر از اونی است که توهم دانایی داره و تصور می کنه خیلی می فهمه
پاسخحذفراجر جون
نکته عالی ایول
واقعا خوب که نگاه کنی تلاش فراوان عده زیادی را در این زمینه شاهد هستی